10, 11 & 12 februari 2025

EvenTT Culinair,  WTC EXPO Leeuwarden

De Meester van de Nederlandse keuken

De Meester van de Nederlandse keuken
 
Met deze wedstrijd heeft de organisatie een duidelijk doel voor ogen, namelijk net uitdragen en laten zien van de Nederlandse veelal lokale eetcultuur.

Als deelnemend team aan de wedstrijd “De Meester van de Nederlandse keuken” kunt u zich met twee personen inschrijven. U kookt een 4 gangen menu dat een duidelijke Nederlandse signatuur heeft en duidelijk ook de seizoenen respecteert en volgt.Uitgangspositie hierbij zijn de principes zoals deze door Dutch Cuisine worden gehanteerd en willen we duidelijk het 80-20 principe in het menu terugvinden.

Wij vragen van u als deelnemer dat u bij samenstelling van het menu vanuit de Black Box items en de uitgestalde marktkoopwaar bij elke gang een passende motivatie schrijft die refereert aan de opdracht, namelijk een duidelijke Nederlandse signatuur. Deze motivatie zal als bonuspuntensysteem meegenomen worden en kan u dus uiteindelijk ook de winst opleveren van de wedstrijd. 

De items uit de Black Box zullen vanuit de wedstrijdorganisatie nog een aparte opdracht meekrijgen waaraan u zich als team moet confirmeren. Voorafgaand aan het 4 gangen menu presenteert u een Hollands bittergarnituur waarvoor u de ingrediënten voorbewerkt heeft meegenomen.

Let erop dat het een bittergarnituur is die voorafgaat aan een 4 gangenmenu!
 
U serveert uw menu op uw eigen porselein!
 
Tijdschema:
 

9.30 uur     Instructie en rondleiding bij Bidfood
  Het verzamelen van de producten, het opstellen van het menu
  Inrichten van de werkplek
10.45 uur Aanvang wedstrijd
13.00 uur Presentatie voorgerecht
13.45 uur Presentatie warm tussengerecht
14.15 uur Presentatie hoofdgerecht
14.45 uur Presentatie dessert
15.15 uur Keuken opgeruimd en schoon

Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.  
Eén van de borden naar de jury.
Eén van de borden op de showtafel. (moet blijven staan tot na de prijsuitreiking)
Twee borden naar het restaurant.
 
Indeling werkplek:
Elk team krijgt de beschikking over: inductieplaat , koelkastje, werkbank, combi-oven en spoelbak.
 
Gereedschap:
Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.
Er mogen per deelnemer drie kleine stekker gereedschappen meegenomen worden.           
 
De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
* 80-20 principe Dutch Cuisine
* duidelijke Nederlandse signatuur met respect voor de seizoenen
* harmonie en presentatie                          
* originaliteit                                              
* moeilijkheidsgraad                                   
* smaak    
                                               
                                                                                                        
Maximaal te scoren:   100 punten.

Inschrijfformulier