Wedstrijdvoorwaarden De Innovatieve Chefs
Maandag 10 februari 2025
U kunt zich met twee koks inschrijven voor de wedstrijd De Innovatieve Chefs door het invullen van het inschrijfformulier en dit voorzien van een motivatie van maximaal honderd woorden, waarom u mee wilt doen aan deze wedstrijd.
Stuur uw motivatie naar: info@eventtculinair.nl
Opdracht:
Een viergangenmenu voor 4 personen black box waarbij het tussengerecht 100% plantaardig moet zijn (black box aageboden door Bidfood).
De overige producten liggen uitgestald binnen hun stand.
Het voorgerecht mag geen soep zijn.
Het nagerecht mag niet bevroren zijn.
U serveert op eigen servies. (huisstijl)
U dient bij de prijsuitreiking in correcte kokskleding te verschijnen.
Tijdschema
9.30 uur | Instructie en rondleiding bij Bidfood |
Het verzamelen van de producten, het opstellen van het menu | |
Inrichten van de werkplek | |
10.45 uur | Aanvang wedstrijd |
13.00 uur | Presentatie voorgerecht |
13.45 uur | Presentatie warm tussengerecht |
14.15 uur | Presentatie hoofdgerecht |
14.45 uur | Presentatie dessert |
15.15 uur | Keuken opgeruimd en schoon |
Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.
Eén van de vier gerechten naar de jury,
Eén naar de showtafel.
Twee naar het restaurant
Indeling werkplek
De kandidaten krijgen de beschikking over een inductieplaat, koelkastje, werkbank, combioven en spoelbak.
Gereedschap
Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.
Er mogen per deelnemer drie kleine stekkergereedschappen meegenomen worden.
De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
- Harmonie en presentatie
- Originaliteit
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
Maximaal 100 punten
Wedstrijdvoorwaarden De Innovatieve Chefs, Leeuwarden 2025
U dient zich op de wedstrijddag tussen 8.30 uur en 9.00 uur te melden bij de organisatie.
Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en een juryrapport.
De prijsuitreiking vindt aan het einde van de beursdag plaats in het wedstrijdrestaurant.
Alle deelnemers worden geacht hierbij in "correct kokstenue" aanwezig te zijn.
In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorziet, beslist de wedstrijdorganisatie.
Inschrijfformulier